Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Somloi halušky

napísal/a , počet videní: 6421

Somloi halušky sú veľmi chutný, aj keď časovo náročnejší dezert, keďže pred podávaním by mal zostať 24hodín v chladničke, čo sa dá ( aspoň u nás) ťažko dodržať.

Potrebujeme
6 ksvajcia
120 gpráškový cukor
120 gpolohrubá múka
1 klsóda bikarbóna
2 PLkakao
3 PLmleté orechy
citrónová kôra
1 ksvanilkový puding
500 mlmlieko
1 dlrum
2 dlvoda
5 PLmleté orechy
4 PLlekvár
hrozienka
čokoládová poleva
šľahačka na ozdobu
8-10 porcií 30 minút prípravy 10 minút varenia / pečenia

Postup

Vyšľaháme 6 žĺtkov s cukrom. pridáme múku, citrónovú kôru, sódu bikarbónu a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 3 časti. Jedno zostane biele, do druhého pridáme 3PL orechov, a do tretieho kakao. Každé zvlášť pečieme v malom pekáči 10 minút.

Uvaríme vanilkový puding podľa návodu. Zmiešame si vodu s rumom ( alebo ovocným sirupom). Do misy dáme upečené orechové cesto, polejeme rumom, dáme vrstvu pudingu a posypeme hrozienkami a orechmi.

Potom dáme kakaové cesto, polejeme rumom, dáme druhú časť pudingu, posypeme orechmi a prikryjeme bielym cestom. Vrch potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou.

Zákusok odložíme do chladničky aspoň do druhého dňa. Servírujeme tak, že lyžicou vykrojíme halušky, dáme na tanier a ozdobíme šľahačkou.




Komentáre