Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Zemiaková polievka s parmezánom

napísal/a , počet videní: 436

Výborná zemiaková polievka s parmezánom. Za pol hodinky ju máte hotovú

Potrebujeme
100 gsyr parmezan
3 kscibuľa
0.5 kgzemiaky
1 literzeleninovy vyvar
1 pol.lyžicamaslo
500 mlmlieka
soľ,korenie,pažitka
4 porcií 10 minút prípravy 30 minút varenia / pečenia

Postup

Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a do mäkka opečieme. Očistíme si zemiaky a nadrobno ich nakrájame. V 1 litri vody si pripravíme zeleninový vývar (2 kocky bujon)

Opraženú cibulku, mlieko a zemiaky zmiešame s vývarom a varíme dovtedy, kým zemiaky nezmäknú. Pridáme trocha vody a obsah hrnca rozmixujeme na jemnú krémovú kašu.

Ochutíme soľou a korením, na vrch nastrúhame parmezán a pridáme pažitku




Komentáre