Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Pór, holandská omáčka a opražená strúhanka

napísal/a , počet videní: 87

Ďalšie zaujímavé recepty nájdete v kulinárskej šou "Recepty pro radost" od 29.októbra na TV Paprika.

Potrebujeme
4 ksmladé póry
1/2 baleniemasla
2 stručikycesnaku
4 vetvičkytymianu
1 lyžicacukru
*** ***Kysla zalievka ***
3 lyžiceoctu
9 lyžicrepkoveho oleja
1 lyžicarozpustene maslo
praškovy cukorčierne korenie
*** ***Holandska omačka ***
3 žltky
13 lyžicrozpusteného masla (vlažného)
1 kscitron
9 lyžicryžového octu
Soľ,Čierne korenie,Strúhanka,Briošková strúhanka
½ lyžičky mletého koriandru,Štipka kajenského korenia

Postup

Póry vložíme do zapekacej misy. Osolíme, okoreníme a posypeme ich cukrom. Pridáme maslo, cesnak a tymian a zalejeme do ¾ vodou. Prikryjeme alobalom. Pečieme ich do mäkka približne 30 minút na 180oC. Medzitým z octu, soli, čierneho korenia, cukru a oleja vyšľaháme kyslú zálievku. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s octom, soľou a čiernym korením, odstavíme a do zmesi pridáme rozpustené maslo. Pridáme tiež šťavu z citróna. Upečené póry rozdelíme na porcie a obalíme kyslou zálievkou. Nakoniec ich prelejeme holandskou omáčkou a posypeme opraženou strúhankou.






Komentáre