Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Najlepšie šunkofleky

napísal/a , počet videní: 701

Potrebujeme
100 gfliačkov
1 kspražská šunka Hamé Vynikajúca kvalita
4 ksvajec
150 mlmlieka
1 lyžicarastlinného oleja
1 lyžicamasla
8 ksnakladaných uhoriek
4 porcií 30 minút prípravy

Postup

Fliačky uvaríme vo veľkom hrnci s dostatočným množstvom osolenej vody. Do vody prilejeme aj lyžicu rastlinného oleja. Pomôže to k tomu, aby sa fliačky po uvarení na seba nelepili. Počas varenia ich občas zamiešame, aby sa na dne hrnca neprilepovali.

Pražskú šunku od Hamé nakrájajte na kocky a premiešajte s uvarenými cestovinami a nakrájanými kyslými uhorkami. Vajíčka prešľahajte s mliekom. Pekáč alebo zapekaciu misu dôkladne vymastite maslom. Vyklopte do nej cestoviny a premiešajte s pražskou šunkou a rovnomerne rozhrňte. Zalejte rozšľahané vajíčka a dajte zapiecť do trúby predhriatej na 200 stupňov. Pečte tak, aby cestoviny na povrchu dostali zlatistý nádych a boli chrumkavé. Trvá to zhruba 20 až 25 minút. Upečené šunkofleky nakrájajte a môžete podávať.




Komentáre