Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Pohánkové palacinky

napísal/a , počet videní: 191

Kedysi potravina pre chudobných, dnes jedna z najzdravších uznávaných „superpotravín“. Pohánka by mala byť pravidelne zastúpená v jedálničku všetkých tých, ktorí chcú mať pevné zdravie a štíhlu líniu. Vďaka svojim nutričným hodnotám je prospešná pre diabetikov, ľudí s vysokým krvným tlakom a s kardiovaskulárnymi ochoreniami.

Potrebujeme
200 ml„Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
kečup jemný „Naše BIO“
400 mlvody
1 lyžicasolamylu
250 gšpenátu
1 kscibuľa „Naše BIO“
balkánsky syr „Naše BIO“
2 strúčikycesnaku
soľ, korenie
4 porcií 20 minút prípravy

Postup

Pohánku namočíme aspoň na hodinu do vody a zmes rozmixujeme na palacinkové cesto. Ak je príliš husté, pridáme vodu. Aby sa palacinky netrhali, môžeme pridať jednu lyžicu solamylu.

Na nepriľnavej panvici smažíme palacinky na troche olivového oleja. V menšom hrnci zohrejeme olej a opečieme prelisovaný cesnak a nakrájanú cibuľu. Pridáme posekaný špenát a povaríme päť minút. Odstavíme z ohňa, necháme trochu vyhladnúť a v sitku zo špenátu vytlačíme čo najviac prebytočnej vody. Hotový špenát dochutíme soľou a korením, zmiešame s nakrájaným alebo rozmrveným balkánskym syrom.

Palacinky môžeme syrom aj posypať, prípadne dochutiť kečupom.




Komentáre