Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Domáca pečeňová paštéta

napísal/a , počet videní: 985

Recept na chutnú domácu paštétu z pečienok. Ak nezoženiete kačacie alebo husacie pečienky dajú sa použiť aj kuracie. Masť však používam kačaciu alebo husaciu, ktorá dodá paštéte šmrnc.

Potrebujeme
1 kgpečienok (kačacie, husacie, kuracie)
2 ksšalotka
2 strúčikycesnak
250 mlsmotana na varenie
1/2 dclbrandy
200 gkačacia alebo husacia masť
soľ
mleté čierne korenie
masť na zaliatie hotovej paštéty
60 minút prípravy 40 minút varenia / pečenia

Postup

Umyjeme pečienky, očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Šalotku a pečienku opražíme na troche masti, podusíme do zmäknutia pečienok, pridáme brandy. Pridáme smotanu na varenie, cesnak, zvyšnú masť a chvíľu necháme povariť.

Necháme chvíľu vychladnúť a ešte mierne teplú zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Takto hotovú a ochutenú paštétu naplníme do menších nádob (misiek). Môžeme ozdobiť napríklad kúskom pomaranča a vrch paštéty zalejeme rozpustenou kačacou alebo husacou masťou.




Komentáre