Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Zavárané hrušky - ako zavariť hrušky

napísal/a , počet videní: 42008

Zaváranie hrušiek nie je žiadna veda (zvládne to aj začiatočník). U nás sú hrušky veľmi obľúbené a tento rok sa nám ich v záhrade urodilo viac, ako sme boli schopný spotrebovať priamou konzumáciou.

Potrebujeme
cukrový sirup
klinčeky
kyselina citronová
30 minút prípravy 50 minút varenia / pečenia

Postup

Hrušky si umyjeme a povyberáme rovnako tvrdé, aby sa nám nestalo, že po zavarení budú niektoré tvrdšie a iné sa budú rozpadávať.

Uvaríme si cukrový sirup, ja dávam na 2 litre vody 1 kg kryštálového cukru (každý nech si prispôsobí podľa seba alebo kyslosti či sladkosti hrušiek).

Začneme hrušky čistiť, kto chce si ich môže ošúpať tak ako aj ja, niekto má radšej zo šupkou.

Do vody som pridala cca 1 čajovú lyžičku kyseliny citrónovej, aby hrušky nezhnedli.

Keď máme všetky hrušky očistené, začneme ich ukladať do čistých zaváraninových pohárov. Hrušky zalejeme cukrovým sirupom a podľa chuti môžeme pridať klinček 1-2 ks na jeden 7 decový pohár.

Dáme sterilizovať, keďže naše hrušky boli tvrdšie, dala som ich sterilizovať do pary na 50 minút.




Komentáre