Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Horúca čokoládová tortička

napísal/a , počet videní: 405

Veľmi jednoduchý a chutný recept, zvládne ho každý, kto má doma trúbu na pečenie.

Potrebujeme
55 gramovmasla + trochu na vymastenie formičiek,
85 gramovkrupicového cukru
170 gramovsladeného kondenzovaného mlieka
4 veľké vajcia
štipka soli
1 lyžičkavanilkového extraktu
1 lyžičkainstantnej kávy
350 gramovtmavej čokolády
85 gramovhladkej múky
práškový cukor
ovocie alebo HOT Fruits s jahodami od Hamé na podávanie
6 porcií 20 minút prípravy 12 minút varenia / pečenia

Postup

Rúru predhrejeme na 200 °C a vložíme do nej veľký plech. V mise vymiešame maslo s cukrom do peny. Do zmesi zašľaháme mlieko. V inej mise zľahka vyšľaháme vajcia so štipkou soli, vanilkovým extraktom a kávou rozpustenou v jednej lyžici vriacej vody. Pridáme rozpustenú čokoládu a dôkladne premiešame.

Čokoládovú zmes pridáme do misy k mliečnej zmesi, poprášime múkou a rozmiešame dohladka. Cesto rozdelíme do šiestich formičiek s objemom 150 ml vymastených tukom, dáme ich na plech a pečieme asi 10-12 minút. Potom formičky vyberieme, necháme ich niekoľko minút odstáť a potom nožom oddelíme tortičky od okrajov formičiek a vyklopím ich. Poprášime práškovým cukrom a podávame s ovocím alebo ovocným prelivom HOT Fruits od Hamé.




Komentáre