Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Kečup domáci - recept na výborný domáci kečup

napísal/a , počet videní: 1152

Recept na kečup, ktorý som dostala od sesternice. Do kečupu ide aj zeler, kto nechce môže vynechať.

Potrebujeme

Postup

3 kg rajčín, 1 kg červenej papriky, 1/2 kg cibule, 1 feferónka, 1-2 po tlčené klinčeky , 6 strukov cesnaku, 1 menší zeler, 2 veľké jablka, 5 listov zelerovej vňate, 3 kl soli, 1/2 balička nakladača.

Toto všetko pokrájame a varíme do zmäknutia. Necháme vychladiť. Vytiahneme zelerovú vňať , rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.

Do čistej šťavy pridáme 20 dkg kryšt. cukru , 1/2 kl škorice, 1/2 kl zázvoru , 3 kl sladkej čer. papriky, 3/4 dcl octu . Potom ho ešte varíme do zhustenia. Plníme do pohárov z detskej výživy. / ja dávam poháre do pekáča, kde nalejem vodu dám tam poháre nahriať a potom tam lejem hotový kečup. Zakryjem igelitovou taškou dám pod deku a nechám do druhého dňa vychladnúť. Takto výdrži aj dva roky zakiaľ sa nespotrebuje mám vyskúšané / 14 pohárikov z jednej dávky.




Komentáre