Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Kardinal rezy - recept na Kardinálov koláč

napísal/a , počet videní: 13650

Tento zákusok je vhodný na oslavy a sviatky. Vyzerá a chutí výborne, a pritom je jednoduchý.

Potrebujeme
10 ksvajcia
50 gpolohrubá múka
1 klprášok do pečiva
250 gkryštálový cukor
1 PLvanilkový cukor
5 PLslivkový lekvár
500 mlsmotana na šľahanie
1 balstužovač šľahačky
12 porcií 30 minút prípravy 15 minút varenia / pečenia

Postup

Z 8 bielkov a 200g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Na plech dáme papier na pečenie, a cukrárskym vreckom urobíme pásy zo snehovej hmoty. ( môžeme robiť lyžicou kôpky)

Dve vajcia, 8 žĺtkov, 50g cukru a vanilkový cukor vyšľaháme do peny a pridáme prášok do pečiva a múku. Cestom zaplníme prázdne miesta na plechu. Pečieme pri 180°c asi 15 minút.

Upečený a vychladnutý koláč prerežeme po dĺžke. Polovicu

potrieme slivkovým lekvárom, navrch dáme vyšľahanú šľahačku so stužovačom, a prikryjeme druhou polovicou koláča.

Zákusok posypeme cukrom.




Komentáre