Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Zaváraná cvikla - recept

napísal/a , počet videní: 11327

Cviklu zaváram každoročne na jeseň alebo v zime, keď je jej sezóna. Recept som zjednodušila ( je bez predvárania) a cvikla je chutnejšia.

Potrebujeme
2.5 kgcvikla
1 baleniezelko
rasca, fenykel
5 porcií 60 minút prípravy 30 minút varenia / pečenia

Postup

Cviklu umyjeme a ošúpeme.(Nezabudnite použiť rukavice)

Nastrúhame na hrubo.

Zo Zelka si uvaríme sladkokyslý nálev. Cviklu naložíme do pohárov, zalejeme nálevom, pridáme zopár zrniek rasce a fenyklu a poháre zatvoríme.

Varíme pri 90°c asi 30 minút, a poháre necháme vo vode postupne vychladnúť. ( zavárať môžeme aj v trúbe)




Komentáre