Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Orechové slimáky z tvarohového cesta

napísal/a , počet videní: 697

Výborné a trvanlivé pečivo, ktoré robieva moja krstná mama. Dajú sa robiť aj s plnkou z kakaa alebo škorice.

Potrebujeme
250 gtvarohu
250 gHery
400 ghl. múky
1 bal.prášku do pečiva
štipka soli
60 ghnedého cukru
60 gkryštálového cukru
60 g mletých orechov
32 ks porcií 30min+1h minút prípravy 15 minút varenia / pečenia

Postup

Z tvarohu, múky, Hery, prášku do pečiva a soli vypracujeme vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 3 hodiny do chladu odpočívať.

Cukor zmiešame s orechmi (ja som nemala hnedý cukor, preto som dala viac kryštálového).

Cesto si rozdelíme na polovicu a v polovici orechovej zmesi vyvaľkáme do tvaru kruhu. Obrátime a nakrájame na trojuholníčky (z jedného cesta 16ks). Zrolujeme od širšieho konca k užšiemu do slimáčikov a pečieme na papieri na pečenie pri 180°C asi 15 minút. Pred pečením sa slimáčiky ničím nepotierajú ani neposýpajú.




Komentáre