Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Kravská hrudka a výrobky z nej.

napísal/a , počet videní: 1949

Potrebujeme
10 litrovnepasterizovaného kravského mlieka
3 mlsyridla
studená voda
slaný nálev
10 porcií 60 minút prípravy 300 minút varenia / pečenia

Postup

Prevarené!! Vychladnuté mlieko si dáme zovrieť na teplotu 35 stupňov a vypneme.

Primiešame syridlo a asi 3 minúty miešame. Potom necháme odpočívať 45 minút.

Po 45 minútach nakloníme hrniec a zistíme či sa oddeľuje mlieko huspeninovej konzistencie.

Pokrájame nožom na malé kúsky aby syrovátka vyplávala na povrch to je asi tak 10 minút.

Zoberieme plátno alebo plienku a precedíme všetko čo je v hrnci.

Zavesíme plienku a necháme odtiecť asi tak 5 hodín. Potom dáme do soľného roztoku alebo skonzumujeme len také.

Ak chceme korbáčiky, parenice atď. Necháme hrudku vykysnúť do ďalšieho dňa v dóze pri izbovej teplote. Pokrájame.

A vkladáme do horúcej vody 85 stupňov (udržiavame teplotu).

Pomiesime v ruke ale len chvíľku, lebo je to horúce. A ťaháme nite, ktoré vkladáme do studenej vody, ktorú sme si nachystali do misy.

Pripravené vložíme do slanej vody necháme postáť 3 hodiny. A vyrábame korbáčiky.




Komentáre