Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Jablčník Violka - jablkový koláč

napísal/a , počet videní: 1764

Úžasný jablkovo - čokoládový koláčik

Potrebujeme
500 gjablká
3 ksvajcia
350 gkryštalový cukor
350 gpolohrubá múka
2 CLsoda bikarbona
2 CLškorica
150 mlolej
čokoládová poleva,džem
struhaný kokos
24 porcií 15 minút prípravy 40 minút varenia / pečenia

Postup

V miske si vymiešame cukor a 3 celé vajcia. Pridáme 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny a škoricu. Ďalej pridáme polohrubú múku a olej, zmes dobre vymiešame.

Jablká očistíme, nastrúhame a pozorne vmiešame do cesta. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Jablkové cesto nanesieme na vymastený a pomúčený plech a pečieme asi 40 minút.

Upečený koláč po vychladnutí natrieme džemom. Na džem nanesieme čokoladovu polevu a posypeme strúhaným kokosom.




Komentáre