Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Cantuccini - recept na mandľove sušienky

napísal/a , počet videní: 1593

Talianske mandľové sušienky Cantuccini sa daju kúpiť v obchode, ale ak si ich spravite doma je to iné. Cantuccini sú vyborne ku káve alebo čaju, ja ich mám rád k vínu. Recept je jednoduchý a domace Cantuccini chutia najlepsie.

Potrebujeme
300 gmladka múka
4 ksvajcia
250 gkryštalový cukor
150 gmandle (lúpané)
150 gmandle (nelúpané)
150 glieskové orechy
1 kscitron
1 baličekkypriaci prašok
30 porcií 15 minút prípravy 30 minút varenia / pečenia

Postup

Na strúhadle si nastrúhame citronovu kôru z citróna. V miske dobre vymiešame: 3 vajcia, kryštálový cukor a citronovu kôru. Potom pridáme múku, kypriaci prášok, nasekané mandle a lieskové orechy. Spracujeme na vláčne cesto

Cesto si rozdelíme na 2 časti ktore vypracujeme na 2 rovnake valčeky (priemer cca. 4 cm). Zohrejeme si rúru na 180 stupnov.

Plech vyložíme papierom na pečenie a preložíme naň pripravene valčeky. V pohári si vyšľaháme 1 vajce a potrieme nim valčeky z cesta. Plech vložíme do rúry a necháme piecť asi 20 minút.

Po 20 minutach plech vyberieme a nakrajame valčeky na menšie platky (cca.2 cm), potom vratime do rury a ešte 10 minut dopečieme.




Komentáre