Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Čerešňová bublanina - recept na čerešňový koláč

napísal/a , počet videní: 1901

Bublanina je vyborný kolačik. Dá sa na ňu použiť aj kompót, ale v lete keď je čerstvé ovocie je to najlepšie. Ponúkam recept na čerešňovú bublaninu, ktorú máme najradšej.

Potrebujeme
1/2 hrnčekpraškovy cukor (90g)
6 ksvajcia
1/2 hrnčekhrubá múka (90g)
1/2 hrnčekstrúhanka (jemná,70g)
1 PLprášok do pečiva
50 grastlinný tuk
1 PLcitronová šťava
1 hrnčekmlieko (250ml)
1/2 kgčerešne
6 porcií 20 minút prípravy 30 minút varenia / pečenia

Postup

V miske si vymiešame: tuk, práškový cukor, žĺtka,mlieko a citrónovú šťavu. Potom pridáme múku, strúhanku a prášok do pečiva a celú zmes dobre premiešame.

V samostatnej miske si vyšľaháme vaječné bielka na sneh. Do pripravenej zmesi jemne vmiešame vyšľahaný sneh.

Plech na pečenie potrieme tukom, jemne posypeme múkou a nanesieme naňho cesto. Na vrch cesta rovnomerne poukladáme umyté a vykôstkované čerešne.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút. Bublaninu po upečení posypeme práškovým cukrom.




Komentáre