Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Zemiaky plnené bryndzou, cibulkou a slaninou

napísal/a , počet videní: 1728

Zemiaky plnené bryndzou, cibulkou a slaninkou su klasika ale velmi chutná. Určite vyskusajte.

Potrebujeme
8 ksvelké zemiaky
500 gbryndza
3 kscibulka (jarna s vňaťou)
200 gkysla smotana
50 gslaninka
1 zvazokpažitka
4 porcií 20 minút prípravy 60 minút varenia / pečenia

Postup

V miske zmiešame bryndzu, kyslú smotanu a na jemno nakrájanú pažitku. Zmes dobre premiešame. Slaninku nakrájame na kocky a na panvici si prepečieme na škvarky.

Na plech na pečenie si rozložíme papier na pečenie. Zemiaky (umyté, neošupane) prepichneme vidličkou na viacerích miestach a rozložíme na plech. Pečieme zhruba hodinu pri 180 stupňoch.

Keď sú zemiaky upečené narežeme ich po dlžke (stredne hlboko) tak, aby sa pri stlačení otvorili. Na každy zemiak nanesieme bryndzovu zmes. Na vrch pridame škvarky a jemne nakrajanu cibulku




Komentáre