Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Fazuľova polievka na kyslo s udeným mäsom

napísal/a , počet videní: 9291

Tradičná kyslá fazuľová polievka s udeným mäsom. Vždy keď ju robím , pripomenie mi to detsvo u starej mamy na dedine.

Potrebujeme
300 gfazula
2 kscesnak
2 ksbobkovy list
3 ksčierne korenie
2 dlkysla smotana
30 ghladka múka
1 kav.lyžicacukor
150 gudené mäso
2 pol.lyžicaocot
4 porcií 15 minút prípravy 45 minút varenia / pečenia

Postup

Suchu fazuľu namočíme deň predtým ako ideme robiť polievku zhruba do 2 litrov vody. Na druhý deň fazuľu začneme v tej istej vode v ktorej bola namočená variť.

Postupne pridáme bobkovy list, rozotretý cesnak a celé čierne korenie. Varíme kým fazuľa nie je mäkká.

Do misky si dáme kyslú smotanu a pridáme hladkú muku a premiešame. Vlejeme do fazule a zamiešame. Pridáme soľ a chvilu povaríme. Podľa toho či chceme polievku viac kyslejšiu alebo sladšiu pridáme ocot alebo cukor. Nakoniec pokrájame nadrobno udené mäso a pridáme do hotovej polievky.




Komentáre