Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Fazuľová polievka so sušenými slivkami a udeným mäsom

napísal/a , počet videní: 890

Moja stará mama robila túto polievku a bola fantastická. Ja som sa ju od nej naučila . Piekla aj domaci chlieb, spolu to bolo fantastické jedlo.

Potrebujeme
250 gsucha fazula
150 g sušene slivky
2 stručikcesnak
250 gzemiaky
40 gtuk
1 kscibuľa
40 g hladka muka
2 dlkysla smotana
100 gudene mäso/slanina
4 porcií 15 minút prípravy 45 minút varenia / pečenia

Postup

Deň predtým ako budeme polievku robiť si asi do 1,5 litra vody namočíme fazuľu. Na druhy deň začneme fazuľu vo vode v ktorej bola namočená variť, pridáme nakrájané zemiaky a uvaríme spolu do mäkka.

Na 15 minút si namočíme sušené slivky do studenej vody. Pripravíme si záprašku. Na panvicu si dáme tuk, nakrájanú cibulku a pridáme múku. Opražíme a zalejeme vodou. Potom záprašku vlejeme do polievky , osolíme a povaríme spolu asi 10 minút.

Do polievky nakoniec pridáme kyslú smotanu, sušené slivky , udené mäso a cele to premiešame




Komentáre