Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Čierna a biela čokoládová pena s Cranberry omáčkou

napísal/a , počet videní: 323

Chutná čokoládová dobrota s brusnicami.

Potrebujeme
Na bielu penu
2 plátky želatíny
150 gbielej polevy v kúskoch
1 ksvajcia (M), žĺtok oddelený od bielka
1 PLcukru
1 PLpomarančového likéru (alebo pomarančovej šťavy)
150 mlšľahačky
Na tmavú penu
100 gtmavej čokolády v kúskoch
2 ksvajcia (M), žĺtok oddelený od bielka
2 PLcukru
1 balíčekvanilkového cukru
150 mlšľahačky
Na brusnicovú omáčku
250 mlCranberry šťavy
2 balíčkyvanilkového cukru
2 PLkukuričného škrobu
100 gsušených Cranberries (amerických brusníc)
mätu alebo medovku na ozdobenie
6 porcií 20 minút prípravy

Postup

Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu polevu. Necháme ju vychladnúť, kým nie je poleva vlažná. Ušľaháme bielok dotuha. Žĺtok a pomarančový likér vyšľaháme do peny. Želatínu a rozpustíme v jednej polievkovej lyžici horúcej vody. Rýchlo ju zamiešame do krému. Potom vmiešame polevu, bielok a šľahačku.

Tmavú čokoládu taktiež rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme ju vychladnúť, kým nie je poleva vlažná. Ušľaháme bielok dotuha. Žĺtok s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Potom najprv primiešame čokoládu a potom vmiešame sneh z bielkov a šľahačku.

Biely a tmavý krém vrstvíme striedavo do pohárov. Necháme 1-2 hodiny vychladiť v chladničke.

Privedieme k varu brusnicovú šťavu s vanilkovým cukrom. V troche studenej vody rozmiešame kukuričný škrob, pridáme k šťave a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme Cranberries, necháme vychladnúť a občas premiešame. Nalejeme omáčku na penu. Ozdobíme mätou alebo medovkou.

Tip s čerstvými Cranberries: Od septembra do januára sa dajú kúpiť aj čerstvé Cranberries, ktoré môžete použiť namiesto sušených. Zhruba 5 minút varte 250 g čerstvých Cranberries a 250 ml brusnicovej šťavy so 4 polievkovými lyžicami cukru a 1 sáčkom vanilkového cukru. V troche studenej vody rozmiešajte 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu a pridajte ho do tekutiny. Priveďte do varu.



Zdroj: www.cranberries-usa.cz




Komentáre