Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Krvavý cheesecake

napísal/a , počet videní: 326

Neviete, čím pohostiť halloweenských návštevníkov? Smotanový cheesecake s „krvavou“ jahodovou polevou dozdobený červíkmi by ich mohol očariť :) alebo skôr vyplašiť?

Potrebujeme
140 ggrahamových (maslových) sušienok
30 gkrupicového cukru
30 gkakaa
70 gmasla
600 gsmotanového syra (typu Philadelphia)
150 gcukru
3 ksvajcia
80 mlsmotany na šľahanie
1 lyžičkalyžička vanilkového extraktu
80 gčokoládovej polevy
1 hrsťzrelých jahôd
2 lyžicevanilkového cukru
1 balíkHARIBO Wummis na ozdobu
8 porcií 75 minút prípravy 60 minút varenia / pečenia

Postup

Sušienky rozdrvíme a vysypeme do misky. Pridáme k nim cukor, kakao a rozpustené maslo a dobre premiešame.

Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a vyplníme ju zmesou, ktorú dobre vtlačíme na dno. Po stranách vytvoríme nízky okraj. Pri teplote 175 oC pečieme asi 15 minút (v teplovzdušnej rúre na 160 oC).

Syr najprv metličkou prešľaháme a nadľahčíme, potom k nemu primiešame cukor. Pridáme vajcia a zmes premiešame. Prilejeme šľahačku a všetko dobre premiešame. Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu a roztopenú čokoládu na varenie a nakoniec všetko dobre prešľaháme.

Zmes nalejeme na korpus, uhladíme a pečieme ďalej v rúre pri teplote 175 oC 15 minút. Potom teplotu stiahneme na 140 oC a pečieme ešte hodinu (v teplovzdušnej rúre pečieme pri teplote 160 oC 16 minút a potom hodinu na 130 oC).

Akonáhle koláč vyberieme z rúry, nožom oddelíme jeho okraje. Potom ho necháme vychladnúť a poriadne stuhnúť (ideálne do druhého rána).

Krvavú polevu pripravíme tak, že jahody prevaríme s cukrom a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Polevou tortu polejeme a dozdobíme farebnými červíkmi HARIBO.




Komentáre