Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Hubové soté

napísal/a , počet videní: 99

Hubárčenie patrí doslova medzi naše najväčšie národné koníčky. Tento recept je od kuchárky Adie Srbovej, ktorú pravidelne sledujem na Mňam TV v relácii Sladká Adie.

Potrebujeme
1 hrsťnahrubo nakrájaných lesných húb
1 najemno nakrájaná šalotka
1 lyžicavínneho octu
1 hrsťnasekaných čerstvých bylín
olivový olej
maslo vo veľkosti orieška
soľ
korenie
2 porcií 30 minút prípravy 20 minút varenia / pečenia

Postup

1. Na rozpálenú panvicu nalejte dve lyžice olivového oleja a pridajte najemno nakrájanú šalotku. Nechajte speniť a pridajte nahrubo nakrájané huby. Tie orestujte, zbytočne nemiešajte, aby neboli príliš kašovité.



2. Pridajte lyžicu vínneho octu, soľ, korenie a ďalej restujte. Stiahnete z plameňa a pridajte maslo a bylinky. Ihneď podávajte.




Komentáre